מעסיק הפועל בניגוד לקבוע בחוק שעות עבודה ומנוחה, עשוי להיות חשוף להליכי אכיפה מנהליים או פליליים.
חוק שעות עבודה ומנוחה, לרבות מגבלת השעות מכוח ההיתר הכללי במשק שהוצא מכוח החוק, חל על כלל המעסיקים במשק, לרבות על מקומות עבודה שניתן להם אישור למפעל קיומי או חיוני, בהתאם לחוק שירות עבודה בשעת חירום או מקומות עבודה היכולים לפעול באופן סדיר בהתאם לתקנות סמכויות מיוחדות להתמודדות עם נגיף הקורונה החדש (הוראת שעה) (הגבלת פעילות במקומות העבודה), תש"ף- 2020.
נכון לעת הזו, לא הוחלו על ידי המחוקק סמכויות גיוס עובדים במצב החירום הנוכחי, במפעל למתן שירותים קיומיים או חיוניים, שניתן לו אישור ככזה, בהתאם לחוק שירות עבודה בשעת חירום, תשכ"ז- 1967. על כן, הוראות בחוק זה, הנוגעות להחרגה מחוק שעות עבודה ומנוחה, לא חלות.
יחד עם זאת, מעסיק שקיבל ממשרד העבודה היתר מיוחד להעסקת עובדים בשעות נוספות לפי סעיף 11 לחוק שעות עבודה ומנוחה, התשי"א-1951, רשאי להעסיק עובדים בשעות נוספות, בהתאם לתנאים המפורטים בהיתר שקיבל.
ככל ועולה הצורך בהעסקה בשעות נוספות, החורג מן ההיתר הכללי להעסקה בשעות נוספות, יש לפנות בבקשה לקבלת היתר מיוחד ממשרד העבודה והרווחה, בהתאם להנחיות המפורטות באתר המשרד.
מעסיק הפועל בניגוד לקבוע בחוק שעות עבודה ומנוחה, עשוי להיות חשוף להליכי אכיפה מנהליים או פליליים, בהתאם לסמכויות מנהל הסדרה ואכיפה במשרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים.
עוד מאמרים

מדריך למעסיקים ולגמלאים: עדכוני מס הכנסה לשנת 2025
עדכוני מס הכנסה לשנת 2025 – סקירה מקיפה למעסיקים ולמשלמי קצבאות מבוא שנת 2025 מביאה עמה שינויים רבים בעולם המיסוי בישראל, הן למעסיקים והן למשלמי

סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים – כל מה שצריך לדעת
הסבר מקיף על סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים, שמאפשר להפריש מראש את כספי הפיצויים לקרן ייעודית. סקירת ההסדר, יתרונות, חסרונות וחשיבות ההסכמה המפורשת בין עובד למעסיק.

הליך פיטורים תקין: כך תעשו את זה נכון ותמנעו הסתבכויות
מדריך מקיף למעסיק בנושא הליך פיטורים תקין על פי החוק בישראל. כולל פירוט שלבי השימוע, חישוב פיצויים, הודעה מוקדמת וטיפים לסיום העסקה מכובד והוגן.

משרד העבודה – פודקאסט שעובדים ומעסיקים חייבים להאזין לו! – עלה פרק 5
משרד העבודה משיק פודקאסט חדש, ובכל פרק נביא לכם טיפים מעשיים ומידע בעל ערך, ותקבלו מאנשי המקצוע תשובות לשאלות שמעסיקות את כולנו: אלו זכויות מגיעות לעובדים

בודק שכר במיקור חוץ: מי אחראי לטעויות?
תפקידו של בודק שכר במיקור חוץ: שמירה על אחריות המעסיק – מי באמת אחראי לשגיאות, הספק או החברה? מבואבודק שכר במיקור חוץ הוא אחד התפקידים

עדכוני פסיקה וחקיקה מרץ 2025
לקוחות נכבדים, להלן עדכוני פסיקה וחקיקה מהחודש החולף. יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל מאת: עו"ד רינת טבאי על פי חוק יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל,