קנס פלילי בסך של 118,600 ₪, התחייבות להימנע מעבירה בסכום 1,180,000 ₪ למשך 3 שנים ופיצוי לקורבנות העבירה – כך גזר בית הדין האזורי לעבודה על חברה שביצעה עבירות לפי חוק הגנת השכר וחוק חופשה שנתית.
התובעת הראשית במשרד הכלכלה והתעשייה, עו"ד גלי לוי: "על מעסיקים ונושאי משרה להיות מודעים לכך שאם לא יישמרו הוראות החקיקה בתחום דיני העבודה גם הם יישאו בענישה משמעותית".
חברה העוסקת באספקה טכנית חקלאית הורשעה בניכויי סכומים משכר העובדים לפנסיה ואי העברתם ליעדם, אי תשלום שכר עד למועד הקבוע בחוק ואי מתן פדיון חופשה שנתית. מנהל החברה, רון נחום, הורשע בכך שלא נקט את האמצעים הנאותים להבטיח שהוראות החוק בהיקשר זה יקוימו
חקירת החברה, החלה לאחר שבמינהל האכיפה וההסדרה במשרד הכלכלה והתעשייה, התקבלה תלונה של עובד, שלא שולם לו שכר. את החקירה במינהל ניהלו המפקחים אורטל מנחם ויהודה קולבאקר, ובסיומה, במרץ 2015, הגיש משרד הכלכלה את כתב האישום בתיק. כתב האישום הוגש, באמצעות עוה"ד אסף תומר, הוא כלל שלושה אישומים, והתייחס לשני עובדים בחברה. הנאשמים כפרו בעבירות אולם בהכרעת הדין נקבע כי אין חולק כי יסודות העבירות הוכחו וכי ה"הסבר" לגבי עליות ומורדות בעסק מהבחינה הכלכלית והניסיונות "להטיל אשמה" על אירוע שריפה, דינן להידחות. השופטת מאירי קבעה כי "על הנאשם, כנושא משרה בנאשמת, מוטלות חובות ובכללן אלה שפורטו בכתב האישום".
בהמשך לכך גזר בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב על החברה ביום 9.7.16 קנס פלילי בסך כולל של 118,600 ₪ וחתימה על התחייבות להימנע מעבירה למשך שלוש שנים בסך 1,180,000 ₪. על מנהל החברה הוטל קנס בסך 40,000 ₪. עוד נקבע, בהתאם לסמכותו של בית הדין לקבוע פיצוי לקורבן העבירה, כי הנאשמים יישאו בתשלום פיצוי לשני עובדים המוזכרים בכתב האישום כלפיהם בוצעו העבירות בסך כולל של 16,963 ₪.
התובעת הראשית במשרד הכלכלה והתעשייה, עו"ד גלי לוי: "המדובר בגזר דין בו ננקטה ענישה משמעותית כלפי החברה ונעשה שימוש בכלי חשוב שבית הדין לא עושה בו שימוש לעיתים קרובות של פיצוי לקורבנות העבירה – העובדים. אני מקווה שהמסר שהעביר בית הדין והעובדה שטענות נושא המשרה נדחו והוטלו עליו באופן אישי קנסות משמעותיים בהמשך להרשעתו, ירתיע מעסיקים מלהפר את הוראות חוקי העבודה. על מעסיקים ונושאי משרה להיות מודעים לכך שאם לא יישמרו הוראות החקיקה בתחום דיני העבודה גם הם יישאו בענישה משמעותית".
ראש מנהל האכיפה וההסדרה, יפה סולימני: "החלטת בית המשפט, להשית קנס כבד שכזה על מעסיק, אינה דבר מובן מאליו, אך נעשה כאן איזון נכון בין נטל הקנס על המעסיק לבין חומרת ההפרות. מינהל ההסדרה והאכיפה מחויב לשמירה על חוקי העבודה ולתת מענה לעובדים, כאשר אלו מופרים, לרווחתם של העובדים ושל המעסיקים כאחד".
מאמרים קשורים לנושא:
- קנס פלילי בסך 260,000 ש"ח שופט בית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע, צבי פרנקל, הרשיע...
- קנס פלילי של 904,000 ₪ לעמותה שלא הפרישה פנסיה לעובדיה בעקבות כתב אישום שהגיש משרד העבודה והרווחה: קנס פלילי של...
- כתב אישום נגד חברת ניקיון ואבטחה שהפרה זכויות עובדים בעקבות ביקורת של מינהל הסדרה ואכיפה: הוגש כתב אישום נגד...
- קנס של 300,000 ₪ בגין הפרת זכויות עובדים משרד העבודה והרווחה הגיש כתב אישום כנגד החברה, אשר צפויה...
- קנס 113,00 ₪ על חברת שלא שילמה לעובדיה שכר מינימום בעקבות חקירת משרד העבודה והרווחה: ביהמ"ש הטיל קנס ע"ס 113,00...
- תחנת רדיו פופולרית הפרו זכויות עובדים תחנת רדיו פופולרית ומנכ"ל התחנה הפרו זכויות עובדים ונקנסו על...