להלן הכללים מתוך הקבוע בסעיף 6 מאפשר לעובד לעיין בתיקו האישי ולצלם מסמכים מתוכו, בכפוף לזכות העיון, למעט מסמכים שלא חלה עליהם זכות העיון, ובמקרה הצורך אף לבצע תיקונים או שינויים במסמכי התיק.
- כללי
- הגדרות
- זכאות העובד לעיון במסמכים מתיקו האישי וצילומם
- עובד המעוניין לעיין בתיקו האישי יגיש בקשה בכתב ותתואם לו פגישה במשאבי אנוש.
- טרם קיום הפגישה ייבדק תיקו האישי של העובד לצורך איתור מסמכים שלא חלה עליה ם זכות העיון, כמפורט בסעיף בחוק (להלן – המסמכים המסומנים).
- זכות העובד לעיין בתיקו האישי – זכותו של כל עובד לעיין בתיקו האישי, וזכות זו היא פועל יוצא מחופש המידע שהוא מזכויות היסוד של האזרח במדינת ישראל.
- אין לתייק בתיקו האישי של עובד תלונות או הערות שליליות ללא ידיעת העובד ובלי שניתנה לו אפשרות להתגונן. ייתכנו מקרים שחרף הוראה זו תויקו בתיקו האישי של עובד תלונות או הערות שליליות ללא ידיעתו ובלי שניתנה לו האפשרות להתגונן.
- עובד המעיין בתיקו האישי ומגלה כי תויקה בו תלונה או הערה שלילית בנסיבות כאמור, יוכל בשלב העיון להתגונן בפניהן ותגובתו תתויק אף היא. יש לתייק את התגובה בצמוד לתלונה או להערה ולרשום על חוות הדעת השלילית כי חובה לעיין בתגובת העובד, כדי שתיקרא עם התלונה.
- נקבע כמה עילות לחיסיון מסמכים הכלולים בתיק אישי , ואסור שהחיסיון ישמש סיבה למניעת העיון בתיק. יש להודיע לעובד על קיומם של מסמכים חסויים והטעם לחיסיונם . כל הנמצא בתיק אישי, כולל המסמכים החסויים, הוא חלק מן התיק האישי ואין לפגוע בו.
- מסמכים שהוצאו מטעמי חיסיון מתיק אישי שנמסר לעיונו של עובד יוחזרו לתיק לאחר סיום העיון בו.
- להלן הקריטריונים והעילות לחיסיון מסמכים בתיק האישי של בעובד:
- מסמכים שהעיון בהם עלול לפגוע בביטחון המדינה, ביחסי החוץ שלה או בביטחון הציבור.
- מסמכים שהעיון בהם עלול לפגוע בתפקוד התקין של הרשות המקומית למילוי תפקידה על פי דין.
- מסמכים המכילים מידע ותוכן על דיונים פנימיים או על הניהול הפנימי של הרשות המקומית, לרבות חוות דעת, תחקיר פנימי, טיוטה, עצה או המלצה שניתנו לצורך קבלת החלטה, וכן תרשומות של התייעצויות פנימיות בין עובדי הרשות המקומית ויועציהם ובין עצמם.
- המסמכים מכילים מידע על אכיפת החוק, לרבות גילוי שיטות חקירה ונוהלי חקירה שגילויים עלול לפגוע בהליכי אכיפה ויישום תקין של החוק, או מידע המאפשר לגלות את קיומו או את זהותו של מקור מידע חסוי הנוגע לאכיפת החוק.
- המסמכים מכילים נתונים על אישיותו של אדם אחר, מעמדו האישי, צנעת אישיותו, וגילויים פוגע בפרטיות, לפי חוק הגנת הפרטיות, התשמ”א-1981 , אלא אם הגילוי הותר על פי חוק.
- המידע המתייחס למצב בריאותו של אדם לא יוצג אלא באמצעות רופא. הרופא יהיה רשאי למנוע מידע מהמבקש, מטעמים רפואיים בלבד.
- המסמכים מכילים מידע סודי מקצועי בעל ערך כלכלי שגילויו עלול לפגוע באינטרס מקצועי.
- אם ישנה מחלוקת לעניין החיסיון יובא הנושא להכרעת היועץ המשפטי שהוסמך לכך על ידי ראש הרשות המקומית.
- הממונה על עניי ני העובדים צריך להביא את דבר זכות העיון בתיק האישי לידיעת העובדים וליצור את התנאים לשם מימוש זכות זו.
- קיום הפגישה בנושא עיון בתיק אישי יהיה בנוכחות עובד משאבי אנוש ותינתן אפשרות לצפייה רק במסמכים שאינם מסומנים.
- עובד המעוניין בצילום מסמכים מתיקו האישי ישלם אגרת צילום )לפי תעריף הרשות( והצילום יבוצע על ידי עובד הרשות.
- תיקון ו/או מחיקת מידע בתיק האישי
- עובד הטוען כי הנתונים המתויקים בתיקו האישי אינם נכונים, או אינם שלמים , או אינם ברורים, או אינם מעודכנים וכי הוא מעוניין לתקן או למו חקם, ימציא מסמכים המוכיחים את טענותיו.
- לאחר בדיקת המסמכים מול טענות העובד, אם לא נמצא בסיס לטענות אלו, יקבל העובד הודעה בהתאם ותינתן לו האפשרות להביא מסמכים נוספים המצדיקים את טענותיו.
- אם נמצא בסיס לטענות העובד, יש לפעול כך:
- השלמת נתונים או הבהרתם – בהיעדר נתונים נדרשים יש לבצע הליך של השלמת נתונים או הבהרת נתונים, קרי רישום ההבהרה הנדרשת, ציון מועד תוקף או תחולה והשלמת המסמכים לתיק האישי.
- תלונה או הערה שלילית שתויקה ללא ידיעת העובד – תינתן לעובד אפשרות להגיב, תגובתו תתויק בצמוד לתלונה ועל גבי התלונה יש להפנות לתגובת העובד.
- נספחים
תרשים זרימה עיון עובד בתיקו האישי
עוד מאמרים בנושא…
עבודה לאחר גיל פרישה
גיל הפרישה בישראל גיל הפרישה בישראל נכון להיום עומד על גיל 67 לגברים ו-62 לנשים. גיל הפרישה לנשים עתיד לעלות בהדרגה בהתאם לשנת הלידה שלהן (החל מינואר 1960). אנשים רבים מחכים בכיליון עיניים לגיל הפרישה, בעוד אחרים מעוניינים להמשיך ולעבוד. מדובר כמובן בשיקולים אישיים, שתלויים במצב בריאותי, רמת הכנסה ואופי משלח היד בו עסק/ה העובד/ת. המשך עבודה לאחר גיל פרישה בראי הפסיקה במסגרת פסק הדין ע"ע (ארצי) 209-10 ליבי וינברגר נ' אוניברסיטת בר אילן בית הדין הארצי לעבודה קבע כי שעה שעובדים מעוניינים להמשיך ולעבוד לאחר
העובדת הוכרה כנפגעת עבודה בשל לחץ במקום העבודה
ב"ל 66756-05-19 פלונית נ' המוסד לביטוח לאומי הפסיקה שבנדון קיבלה את תביעתה של עובדת עירייה אשר לקתה באירוע מוחי. בתביעה נטען כי קיים קשר סיבתי בין אירועים שהתרחשו במקום העבודה לבין האירוע המוחי בו לקתה העובדת. לבית הדין הוצגה חוות דעת מומחה בה נקבע כי קיימת סמיכות זמנים מובהקת בין עבודתה לבין האירוע המוחי בו לקתה, ולכן קיים קשר סיבתי בין האירוע לעבודתה של התובעת. עוד נטען, כי האירוע המוחי לא היה מופיע, לפחות לא במועד שהתרחש, לולא מצבי דחק במקום העבודה אשר התרחשו בסמיכות
הטרדות מיניות במקום העבודה
החוק למניעת הטרדה מינית, תשנ"ח-1998 מגדיר אילו התנהגויות מהוות הטרדה מינית והתנכלות, ומתייחס בין היתר גם להטרדה מינית אשר מתרחשת במסגרת יחסי עבודה ותוך ניצול יחסי מרות. מאמר זה עוסק במספר נקודות חשובות הנוגעות להטרדות מיניות במקום העבודה תוך התייחסות לחוקים ולפסיקה רלוונטיים. אציין מראש כי המאמר מנוסח בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד אך פונה כמובן לשני המינים. החוק למניעת הטרדה מינית קובע כי הטרדה מינית היא עבירה פלילית אשר טומנת בחובה עונש מאסר משתנה בהתאם לסיווג העבירה על פי החוק. כמו כן, הטרדה מינית
הוצאות נסיעה
תוכן עניינים מאמר זה יכלול שלושה חלקים: הוראות צו הרחבה לנסיעות פירוט המצבים בהם על המעסיק לשלם לעובד בגין זמן הנסיעה הסבר על רפורמת דרך שווה צו הרחבה בדבר נסיעות צו הרחבה בדבר השתתפות מעסיק בהוצאות נסיעה לעבודה וממנה וביטול צווי הרחבה קודמים בעניין 2016, (להלן:"הצו"), קובע מספר עקרונות. ראשית הוא קובע כי התעריף המקסימלי של נסיעות יומיות עומד על סך של 22.6 ₪. בנוסף לכך, הצו קובע כי בימים שבהם העובד לא מגיע לעבודה מכל סיבה שהיא, הוא לא יהיה זכאי להחזר נסיעות. מחיר החזר הנסיעות
משרת אמון ושעות נוספות
תוכן עניינים משרת אמון מהי משרת אמון? האם כל עובד שכיר במשרת ניהול נכנס לקטגוריית של "משרת אמון"? ולמה חשוב להבחין בין "משרת אמון" לבין "משרת ניהול"? חוק שעות העבודה ומנוחה מכיר בעובדה כי קיימות משרות הדורשות ומחייבות מיומנויות מיוחדות ומאפיינים מיוחדים שאינם מאפיינים את כלל המשרות כעובד שכיר. ככלל, חוק שעות עבודה ומנוחה קובע את מספר שעות ההעסקה המרביות של העובד. כמו כן, דן החוק במנוחה השבועית, שיעור התוספות שישולמו לעובדים המועסקים בשעות נוספות וביום המנוחה ועוד. יחד עם זאת, חוק שעות עבודה ומנוחה
ניכויים מתלוש השכר
ישנם ניכויים המותרים עפ"י חוק מתלוש המשכורת, כגון: הפרשות לגמל, פיצויים, קרן השתלמות, ביטוח לאומי, מס הכנסה וכדו'.