עובדים עצמאיים הרשומים בביטוח הלאומי ששהו בבידוד, זכאים לדמי בידוד מהביטוח הלאומי.
התשלום הוא רטרואקטיבי עבור תקופות בידוד מתאריך 1.7.2021 ועד 28.2.2022
מי זכאי לדמי בידוד?
- עצמאי העונה על הגדרת עצמאי לפי ביטוח לאומי:
- עצמאי שאינו עונה על ההגדרה, ורשום כעצמאי בביטוח הלאומי.
- עצמאי העונה על הגדרת עובד עצמאי ועובד גם כשכיר- יקבל דמי בידוד על עבודתו כעצמאי והמעסיק שלו יקבל דמי בידוד על עבודתו כשכיר.
- עצמאי שאינו עונה על ההגדרה ועובד גם כשכיר – המעסיק שלו יקבל דמי בידוד על עבודתו כשכיר, והוא לא יהיה זכאי לדמי בידוד על עבודתו כעצמאי.
סיבות הבידוד המזכות בדמי בידוד:
- היית בבידוד עבור עצמך בשל הסיבות האלה:
– חשיפה לחולה
– טיפול בילדך שמתחת לגיל 12 החולה בקורונה (גם אתה מחוסן) או טיפול בחסר ישע החולה בקורונה (גם אם אתה מחוסן) – הזכאות לדמי בידוד היא רק עבור ימי בידוד בתקופה מ- 30.12.21.
– כל מקרה אחר שבהם הרופא קבע שאתה נדרש להיכנס לבידוד עבור עצמך. - היית בבידוד עקב חובת בידוד של ילדך שלא חולה בקורונה (גם אם אתה מחוסן או מחלים) – הזכאות היא אם הילד מתחת לגיל 16 או אם הילד מעל גיל 16 אך הוא נזקק לסיוע אישי בשל מוגבלות. האמור חל גם על משפחת אומנה שיש לה ילד שהיא מטפלת בו.
- חזרת מנסיעת עבודה בחו"ל, ונאלצת להיכנס לבידוד.
- היית בבידוד בגלל שחלית בקורונה – הזכאות לדמי בידוד היא רק עבור ימי בידוד בתקופה מ- 21.12.21 עד 14.2.22.
שים לב, במקרה של מחלה הדיווח על הבידוד מועבר אלינו באופן אוטומטי, ואין צורך לדווח למשרד הבריאות, אולם יש להגיש לנו תביעה לדמי בידוד.
במקרים האלה לא תקבל תשלום עבור תקופת הבידוד:
- המשכת לעבוד בשכר בזמן תקופת הבידוד .
- נכנסת לבידוד עקב חזרה מנסיעה פרטית לחו"ל.
- היית בבידוד ובמהלך הבידוד הפכת לחולה מאומת – תהיה זכאי לדמי בידוד עד היום שלפני הפיכתך לחולה מאומת.
אנו מקבלים מידע זה ממשרד הבריאות.
דיווח למשרד הבריאות
אם אתה שוהה בבידוד או שומר על ילדך השוהה בבידוד – עליך לדווח על הבידוד למשרד הבריאות בזמן אמת. יש לשמור את האישור במקרה ותידרש להציגו.
שים לב,
- התשלום יתבצע רק עבור ימי בידוד שדווחו למשרד הבריאות, לכן חשוב שתדווח על תקופת הבידוד למשרד הבריאות בזמן אמת. אם תדווח על הבידוד באיחור, התשלום יהיה מקסימום עבור 4 ימים שלפני מועד הדיווח.
- במקרה של מחלה הדיווח על הבידוד מועבר אלינו באופן אוטומטי, ואין צורך לדווח למשרד הבריאות, אולם יש להגיש לנו תביעה לדמי בידוד.
להלן סכום דמי הבידוד ליום, בהתאם להגדרתך בביטוח הלאומי:
סוג העובד העצמאי | סכום דמי הבידוד ליום |
עונה על הגדרת עצמאי לפי ביטוח לאומי והוא מחוסן או מחלים או מנוע מלקבל חיסון | 570 ש"ח |
עונה על הגדרת עצמאי לפי ביטוח לאומי והוא לא מחוסן/ לא מחלים | 427.5 ש"ח |
רשום כעצמאי בביטוח הלאומי אבל לא עונה על ההגדרה והוא מחוסן או מחלים או מנוע מלקבל חיסון | 285 ש"ח |
רשום כעצמאי בביטוח הלאומי אבל לא עונה על ההגדרה | 214 ש"ח |
תקופת התשלום:
- בתקופה מ- 1.7.21 עד 20.12.21 – תהיה זכאי למקסימום 3 ימי בידוד, עבור כל תקופת בידוד.
- בתקופה מ- 21.12.21 עד 14.2.22 – תהיה זכאי למקסימום 4 ימי בידוד, עבור כל תקופת בידוד.
- בתקופה מ- 1.7.21 עד 20.12.21 – תהיה זכאי למקסימום 3 ימי בידוד, עבור כל תקופת בידוד.
- בתקופה מ- 21.12.21 עד 14.2.22 – תהיה זכאי למקסימום 4 ימי בידוד, עבור כל תקופת בידוד.
לדוגמה: היית בשלושה בידודים: בידוד ראשון מ-1.8.21 למשך 10 ימים, בידוד שני מ-5.9.21 למשך 10 ימים ובידוד שלישי
מ- 15.1.22 למשך 7 ימים. תהיה זכאי לתשלום דמי בידוד באופן הבא: עבור הבידוד הראשון – 3 ימים, עבור הבידוד השני – 3 ימים ועבור הבידוד השלישי – 4 ימים- סה"כ עבור 10 ימי בידוד.
חשוב לזכור, כל תקופות הבידוד מחייבות אישור של משרד הבריאות. ללא אישור של משרד הבריאות לא נוכל לשלם לך דמי בידוד.
עוד מאמרים בנושא…
פיצויים גבוהים מאוד- כך קיבל עובד פיצויים עבור פיטורין שלא כדין
סעש (ת"א) 31077-12-17 שבתאי פרדילוב – גן עמנואל סיטי בע"מ התובע הועסק אצל הנתבעת בתפקיד שף-טבח, במשך 4 שנים ו-9 חודשים, עד לפיטוריו. מדובר בתביעת לפיצוי בגין פיטורים שלא כדין, השלמת פיצויי פיטורים וזכויות סוציאליות נוספות. מאמרים קשורים לנושא: פיצויים גבוהים לאיש מכירות שלא קיבל עמלות ופוטר ללא שימוע החברה מסרה לעובד מכתב פיטורים לאחר שדרש לקבל את טופס… כ-206,000 שקל פיצויים לעובד שלא קיבל שעות נוספות החברה טענה כי מדובר במשרת אמון המחריגה את העובד מחוק… נהג משאית שלא קיבל תגמול שעות נוספות יפוצה בכ-266 אלף ש׳
פיטורים
הליך של פיטורין אינו נעים הן למעסיק והן לעובד. במידה והחלטתם לפטר עובד, הרי שחשוב לדעת מהו החוק ולעמוד בתקנות והנהלים הנדרשים. מאמרים קשורים לנושא: שלילת פיצויי פיטורים חוק פיצוי פיטורים, התשכ"ג – 1963 (להלן: "חוק פיצויי פיטורים")… פיצויי פיטורים סעיף 1 לחוק פיצויי פיטורים, תשכ"ג-1963 קובע כי עובד שעבד… איסור פיטורים והגבלות לעניין פיטורים תוכן עניינים מקרים שבהם יש הגבלה על פיטורי עובדים קיימות… פיטורים – איך נפרדים מעובד? לא תמיד העובדים שלך מבצעים את העבודה שלהם כמו שצריך,… הפרשות לפיצויי פיטורים תוכן עניינים
חופשה ללא תשלום
המושג חופשה ללא תשלום הפך בימים אלה לשגור בפי רבים. המשבר הבריאותי והכלכלי החמור הפוקד את העולם כולו ואת ארצנו, מחייב היערכות של המעסיקים והתמודדות נכונה על מנת לצלוח את המשבר בצורה טובה. מאמרים קשורים לנושא: חופשה ללא תשלום עובד רשאי לצאת ולשהות בחופשה ללא תשלום. למעסיק קמה חובת… חופשה ללא תשלום כללים לקביעת בקשת יציאה לחופשה ללא תשלום, בדיקת מתן תנאים… תשלום שכר המועד לתשלום על המעסיק לשלם את שכר העובד, לרבות בנסיבות… חוק חופשה שנתית מיני-רציו: לא ניתן לחפוף את תקופת ההודעה המוקדמת
עדכוני פסיקה וחקיקה חודש ספטמבר
לקוחות נכבדים, להלן עדכוני פסיקה וחקיקה מהחודש החולף. מאמרים קשורים לנושא: עדכוני פסיקה וחקיקה חודש ספטמבר לקוחות נכבדים, להלן עדכוני פסיקה וחקיקה מהחודש החולף…. עדכוני פסיקה וחקיקה חודש אוקטובר לקוחות נכבדים, להלן עדכוני פסיקה וחקיקה מהחודש החולף…. עדכוני פסיקה וחקיקה חודש נובמבר לקוחות נכבדים, להלן עדכוני פסיקה וחקיקה מהחודש החולף…. עדכוני פסיקה וחקיקה חודש פברואר לקוחות נכבדים, להלן עדכוני פסיקה וחקיקה מהחודש החולף…. עדכוני פסיקה וחקיקה חודש דצמבר לקוחות נכבדים, להלן עדכוני פסיקה וחקיקה מהחודש החולף…. עדכוני פסיקה וחקיקה חודש אוקטובר לקוחות נכבדים, להלן עדכוני
זכויות עובדים
במדינת ישראל זכויות העובדים מעוגנות בתחום דיני העבודה. המודעות לזכויות אלה הינה בעלת חשיבות רבה הן לעובד והן למעביד וזאת על מנת להבטיח יחסי ותנאי העסקה נאותים כפי שנדרש בחוק. מאמרים קשורים לנושא: כתב אישום נגד קבלן שירותי כ"א שהפר זכויות עובדים בעקבות חקירה של משרד העבודה והרווחה: כתב אישום נגד קבלן… זכויות עובדים מבצע שומר החומות מאי 2021 מעסיקים יקרים, נוכח המצב הביטחוני הרגיש ועקב רצף האירועים בימים… שירות לא כולל זכויות: כך נדפקים המלצרים בשוק העבודה עיכוב בתלושי השכר, פיטורים מיידיים, העלמת טיפים
כל עסק צריך בודק שכר מוסמך
אחד הנושאים הרגישים והטעונים בין עובד למעבידו הוא כמובן נושא השכר. כל עובד מגיע למקום עבודתו כדי להרוויח שכר שמאפשר לו להתקיים ואין שאלה על כך ששכר הוא המניע העיקרי והמרכזי לעבודה. מאמרים קשורים לנושא: בודק שכר מוסמך – מה זה? כאשר יש לנו חברה אנחנו צריכים לנהל את ענייני הכספים… בודק שכר מוסמך בודק שכר מוסמך הינו מקצועי חדש שנוצר בכפוף להוראות החוק… כתיבת פרויקט קורס בודק שכר מוסמך פורסם באתר משרד הרווחה – מתווה לכתיבת פרויקט גמר בקורס… סיכום תפקיד בודק שכר מוסמך
מאמרים קשורים לנושא:
- עדכונים בנושא בידוד בימים אלה פורסם תיקון מס' 6 לחוק העוסק בדמי בידוד...
- זקיפת שווי הטבה בגין ימי גיבוש לעובדים השאלה מה דינו של אירוע גיבוש שעורך ומממן המעסיק, לעניין...
- ביטוח תאונות עבודה / תאונות אישיות מבוטח זכאי לדמי פגיעה אם הוא נפגע בתאונת עבודה או...
- זכויות עובדים בפשיטת רגל ובפירוק תאגיד המבוטחים:עובד שכיר.חבר אגודה שיתופית.קופת גמל....
- תגמולי מילואים לעובד כל מי שמשרתים במילואים זכאים לתגמול מהמוסד לביטוח לאומי.מי זכאי?כל...
- עדכוני פסיקה וחקיקה אוגוסט 2021 לקוחות נכבדים,להלן עדכוני פסיקה וחקיקה מהחודש החולף....