תפריט מכללת ידע

דף הבית » פרסומים ועדכונים » פסקי דין » אפליה על רקע לאום

מאמרים חדשים
מאמרים – עודכנו לאחרונה

הלנת שכר

הלנת שכר היא מצב שבו מעסיק אינו משלם לעובד את שכרו בזמן או לא מעביר

קרא עוד »

חופשה ללא תשלום

חופשה ללא תשלום (חל"ת) היא כלי משמעותי במערכת יחסי העבודה, המספק לעובדים אפשרות להפסיק את

קרא עוד »

זכויות העובדת לאחר לידה

עובדת שילדה זכאית לחופשת לידה, מלאה או חלקית, כתלות בותק שצברה לפני חופשת הלידה. בתנאים

קרא עוד »
קטגוריות
ארכיון
דצמבר 2024
אבגדהוש
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו

אפליה על רקע לאום

בפסק דין חשוב של בית הדין האזורי לעבודה נקבעה אפליה על רקע לאום:
סניף של רשת אלבר הפלה עובד על רקע היותו ערבי
בית הדין נסמך על עמדת נציבות שוויון הזדמנויות במשרד הכלכלה, אשר הצטרפה להליך במעמד של ידיד בית הדין, ופסק לעובד פיצוי בסך 80,000 ₪ והוצאות משפט בסך 16,000 ש"ח
בית הדין האזורי לעבודה בת"א בראשות כבוד השופט דורי ספיבק, קיבל את תביעתו של איהאב נופל, נגד "אלבר ציי רכב בע"מ", לפיה פוטר מעבודתו אך בשל היותו ממוצא ערבי. בגין אפלייתו נפסק לזכותו פיצוי של 80,000 ₪ מכוח חוק שוויון הזדמנויות בעבודה.
התובע עבד בסניף שדה התעופה של החברה כנהג וזכה להערכת ממוניו. לאחר למעלה מחצי שנה, זומן התובע לשימוע לפני פיטורין בטענה כי החברה מצמצמת בהיקף כוח האדם. התובע מחה על פיטוריו וטען בתוקף שהוא מפוטר בשל היותו ערבי.
השופט דורי ספיבק קבע בפסק הדין, כי שעה שהתובע היה עובד מוערך, היה על החברה להוכיח כי סיבת פיטוריו הינה אכן צמצומים בכוח האדם, ואת זאת לא הצליחה לעשות.
בית הדין נסמך בפסק דינו על עמדת נציבות השוויון, אשר הצטרפה להליך במעמד של ידיד בית הדין. בעמדתה הציגה הנציבות את חומרת והיקף תופעת האפליה על רקע לאום ואת הקושי הרב בהוכחתה. עוד ציינה הנציבות כי המבחן המשפטי הברור מוביל לדחיית טענותיה של אלבר, אשר ניסתה להסוות את העילה האמיתית לפיטורי התובע.
הנציבה הארצית, עו"ד מרים כבהא: "מדובר בפסק דין מאוד חשוב עקרונית ומעשית. למרות שהתופעה החמורה של אפליית האוכלוסייה הערבית קיימת בשוק העבודה, היא אינה זוכה לביטוי מספק בפסיקות בית הדין לעבודה. מכאן חשיבותו הרבה של פס"ד שמעביר מסר ברור לעובדים/ות  המופלים לפיו דלתות בית הדין לעבודה פתוחות בפני כל אחד ואחת מהם/ן".
בית הדין פסק לטובת התובע סך של 80,000₪, בגין הפרת חוק שוויון הזדמנויות בעבודה והוצאות משפט בסך 16,000 ש"ח.

    תוכן עניינים