תפריט מכללת ידע

דף הבית » פרסומים ועדכונים » פרסומים » שליש מהחברות הוציאו עובדים לחופשה

מאמרים חדשים

מהלך תקופת העבודה – המדריך המלא

מהלך תקופת העבודה תקופת העבודה חלק מרכזית ומשמעותי בחיי כל עובד, ומלווה באינספור היבטים, זכויות

קרא עוד »
מאמרים – עודכנו לאחרונה

זכות לביטוח פנסיוני חובה ("פנסיה")

משנת 2008 ואילך, חלה חובה לבטח את כלל העובדים במשק בביטוח פנסיוני. ההפרשות לביטוח פנסיוני מחושבות

קרא עוד »
קטגוריות
ארכיון
נובמבר 2024
אבגדהוש
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

שליש מהחברות הוציאו עובדים לחופשה

עלייה של כ־10% בשיעור החברות שהוציאו את עובדיהן לחופשה מרוכזת לעומת פסח 2013 , הסיבה: ניסיון לחסוך בהוצאות שכר.

כל חברה שלישית במשק (33%) הוציאה השנה עובדים לחופשה כפויה בפסח — כך עולה ממדגם שערכה חברת עוקץ מערכות, בשיתוף חברת פתרונות אפקטיביים. מדובר בעלייה של 9.6% במספר החברות בהשוואה לפסח של שנת 2013. בענפי התעשייה 48.9% מהחברות הוציאו בחג את עובדיהן לחופשה, לעומת פחות מ־1% מהחברות בתחום השמירה והביטחון.

לדברי אבי פרץ, מנכ"ל חברת פתרונות אפקטיביים, שעוסקת בייעוץ עסקי לחיסכון ובקרת עלויות, "השחיקה בשולי הרווח של חברות רבות במשק מחייבת אותן לשים דגש על רכיב הוצאות השכר, שמהווה את אחד מסעיפי ההוצאות הכבדות ביותר. הוצאת העובדים לחופשה מרוכזת היא פתרון יעיל, ובמקרים רבים בלתי־נמנע, כחלופה לצעדים דרסטיים וכואבים כמו צמצום הטבות, הורדה בשכר ואף פיטורים".

הסקר נערך באמצעות העברת שאלונים לחשבי שכר, מנהלי משאבי אנוש וסמנכ"לי כספים ב־400 חברות ובתי עסק, שמעסיקים בסך הכל 9,750 עובדים. במקביל נערכו שיחות טלפון עם חלק מהנסקרים. הנתונים הושוו לאלה שהתקבלו בסקר זהה שנערך בשנת 2013 באמצעות עיבוד תלושי שכר ונתוני נוכחות של מספר זהה של עסקים, המעסיקים מספר זהה של עובדים.

מהסקר עולה עוד כי בענף המסחר והשירותים, שבו מעט חברות יחסית מוציאות את העובדים לחופשה כפויה, חלה עלייה של 105% במספר החברות שעשו זאת השנה בהשוואה ל־2013.

פרץ מדגיש כי המעסיקים חייבים להקפיד שהוצאת העובדים לחופשה מרוכזת תיעשה באופן חוקי: "למעביד נתונה הזכות להוציא את עובדיו לחופשה מרוכזת בהתאם לצורכי הארגון, אולם עליו להודיע לעובדים על כך שבועיים מראש. עליו לוודא שלכל עובד ועובדת יש יתרת ימי חופשה מספקת שממנה ניתן לקזז את ימי החופשה. אם אין, אסור למעסיק לנכות את התשלום על ימי החופשה ממשכורתו של העובד, אלא אם קיבל את הסכמת העובד לחופשה ללא תשלום".

עמי ברגמן, מנכ"ל משותף בחברת עוקץ מערכות, המתמחה בפיתוח מערכות טכנולוגיות לניהול וחישוב שכר ומערכות נוכחות חכמות, מוסיף: "מעסיק שאילץ עובד שאין לו ימי חופש צבורים לצאת לחופשה ללא תשלום – מסתכן, כי העובד רשאי לתבוע ממנו תשלום על החופשה או לראות עצמו כמפוטר בשל הרעת תנאים ולדרוש פיצויי פיטורים".

    תוכן עניינים